Op de Wadden

Op de Wadden

‘Toevallig kom ik net met een aquarel van W.A. Houtman binnen’, schreef Leonoor uit Maassluis mij op 24 oktober 2012. ‘Ik vond het gewoon een mooi plaatje en keek net even op internet waar ik uw oproep zag staan’. De website was nog in ontwikkeling, maar werd al meteen gevonden en het mooiste was: de oproep werkte! ‘Het gaat om een aquarel van een duinlandschap’, zei ze vervolgens.

De woensdag daarop ging ik met de trein naar Maassluis om het werk te fotograferen. Leonoor maakte zelf ook aquarellen en liet me er een aantal zien. Ze zei dat het duinlandschap van Willem Adriaan haar direct aansprak. Nu ik het werk in mijn handen hield, was ik er ook gelijk weg van. Een fraaie afbeelding, rijk aan detail en met heldere kleuren. Het hing inmiddels op een mooie plek in de eetkeuken.