Bosgezicht met berkenbomen

Bosgezicht met berkenbomen

Via het contactformulier op de website kreeg ik op 7 januari een opmerkelijk bericht van Piet uit Capelle aan den IJssel. Hij zei: ‘Ik ben zojuist in de kringloopwinkel in Barendrecht geweest (Bijdorp). Daar staat een schilderijtje te koop van uw overgrootvader.’ Nu is Barendrecht niet direct bij mij om de hoek, dus ik was erg blij dat hij voorstelde de volgende dag weer langs te gaan om te proberen het op de kop te tikken. De winkel zat vlak bij zijn werk.

Het schilderijtje was er nog en ik kreeg het een paar dagen later met de post thuis gestuurd, geweldig! Piet zei dat hij regelmatig naar veilingen en dergelijke ging om te kijken of er nog aantrekkelijke en betaalbare kunst was. Dit schilderijtje vond hij meteen mooi, maar hij wilde eerst via google kijken wie de kunstenaar was. Toen hij op de website van WA Houtman terecht kwam, besloot hij mij te mailen. Hij dacht dat het schilderijtje bij mij op de juiste plaats zou zijn. Mooier kan niet – bedankt voor deze prachtige geste!